Kvasinky Oenoferm Freddo 20g
Kód: | 4010016 |
Cena s DPH : | 58,- Kč |
DPH: | 15 % |
Dostupnost: | skladem |
Chladnomilné kvasinky na rozkvašení studených moštů za nízkých teplot od 13 do 17°C.
Oenoferm® Freddo je speciálně selektovaná suchá čistá kvasinka pro zaočkování studených moštů také od 8°C, jakož i pro uchování aroma řízením teploty chladného kvašení (ca. 13°C do ca. 17°C). U tohoto kvasinkového kmene LW 317-30 rodu Saccharomyces cerevisiae (var. bayanus) se kladl zvláštní důraz na vysoký stupeň konečného prokvášení i přes nízké kvasící teploty. Degustace potvrzují výraznou ovocnou charakteristiku Oenoferm® Fredda. Lze dosáhnout až 15 % objem. alkoholu.
Povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Testováno odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Tento kmen tolerantní k teplotě se hodí zejména k uchování aroma chladného kvašení. Přitom se zpomalí kvašení a tím také tvorba CO2. To má za následek, že se aromatické látky vyplavují méně. Oenoferm® Freddo vytváří z hroznů respektive potenciálu moštů citrusové a grapefruitové tóny, rovněž aromatické tóny jablek, broskví a vůně růží. Víno se prezentuje po prokvašení vyrovnaným aroma s velmi pěknou svěžestí a obzvláště hravostí. Oenoferm® Freddo se mohou samozřejmě použít také i při vysokých kvasících teplotách.
Doporučené dávkování
Do moštu o teplotě mezi 13°C a 17°C je dávka od 15 g /100 l. Při studeném startu kvašení od 8°C musí být dávka zvýšena minimálně na 20 – 25 g/100 l. Tato dávka vytváří optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na ml moštu. Tato kvasinková koncentrace buněk garantuje rychlý začátek kvasícího procesu a dominanci nad divokými kvasinkovými kulturami.
Použití kvasnic
Rehydratace Oenoferm® Freddo se provádí v ca. 10 násobném množství vlažné směsi moštu a vody (maximálně 37°C - 42°C). Oenoferm® Freddo se pomalu promíchá a nechá se 20 až 30 minut bobtnat. Kvasinkovou suspenzi, která obvykle lehce pění, pak přidáme k celému množství a promícháme. Rozdíl teplot mezi kvasinkovým zákvasem a chladným moštem nesmí činit víc jak 8°C. Jinak může vzniknout takzvaný kvasinkový šok a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Tomu zabrání pozvolné přizpůsobení teplot mezi kvasinkovou suspenzí a nádobou.
Jakmile se aktivuje kvasný proces díky kvasinkové kultuře, je vhodné kontrolovat teplotu, aby se udržel kvasný proces na potřebné úrovni.
Skladován: Skladujte v chladnu a suchu. Otevřená balení opět těsně uzavřete a spotřebujte během 2 – 3 dní.
Váha balení: 20g
Země původu: Německo