Počet položek: 0 0,- CZK

Cider Hruškový - koncentrát - set

Hruškový cider - set

kliknutím zvětšíte
Cider Hruškový - koncentrát - set
ks
Kód:R10509
Cena s DPH : 580,- CZK
DPH:15 %
Dostupnost:skladem

Hruškový cider

Set na přípravu alkoholického ovocného nápoje typu Cider.

Tento cider má jemně sladkou chuť, která zaženě každou žízeň. Osvěžte se v letní teplé dny domácím ciderem, podávejte chlazený nebo s ledem.

Obsah balení: hruškový koncentrát, ciderové kvasnice, ciderové sladidlo, hrušková esence.

Obsah alkoholu: až 4,7%

Chuť: sladká

Barva: zlatavá

Množství: 23 litrů

Pzn.: Je potřeba 1 kilogram dextrozy.

 

Cider  Mangrove

  • Vyčistěte a dezinfikujte fermentační nádobu, víko, plastové míchadlo a vše co budete používat při přípravě CIDERU.
  • Vyjměte sáček ze „suché“ části obalu a dejte prozatím stranou. Tekutý obsah nalijte do fermentační nádoby.
  • Do nádoby přilijte 3 litry vařící vody a přidejte 1 kilo dextrozy nebo obyčejného krystalového cukru. A míchejte, dokud se vše nerozpustí.
  • Do nádoby dolijte studenou vodu do celkového množství 23 litrů a dobře promíchejte. Teplota tekutiny musí být mezi 18° - 28°C, pokud tak není, počkejte, než zchladne (nádobu můžete chladit ledem). Až, budete mít odpovídající teplotu, přidejte ciderové kvasnice, ciderové sladidlo a promíchejte.

Sladkost cideru:

Suchý (DRY): nepřidávejte ciderové sladidlo

Polosladký (OFF DRY): přidejte poloviny balíčku ciderového sladisla

Sladký (SWEET): přidejte celé balení ciderového sladidla

Poznámka: V tomto kroku nepřidávejte Ciderovou esenci.

  • Nádobu uzavřete víkem a připevněte fermentační zátku (zátku naplňte vodou po rysku).
  • Nádobu s obsahem udržujte v teplotě 20°-25°C cca 7 dní. Nižší teploty prodlouží dobu fermentace o několik dní. Teplota pod 15°C úplně zastaví fermentaci. Teplota vyšší než je doporučená sníží kvalitu cideru.
  • Po 7 dnech (nebo když zátka přestane bublat) změřte hustotu tekutiny. Jestli je fermentace dokončená naměřená hustota by měla být 1,003 ± 0,002. Je-li, hodnota vyšší nechte probíhat fermentaci pár dní navíc.
  • Jak je fermentace dokončená přidejte Ciderovou Esenci do nádoby a zamíchejte (sterilizovaným míchadlem). Nádobu uzavřete víkem s kvasnou zátkou a nechte v klidu 24 hodin.
  • Vyčistěte a dezinfikujte láhve a hadici na stáčení před použitím. Použíjte tmavé plastové láhve nebo skleněné s uzávěrem. Nepoužívejte poškozené láhve.
  • Láhve naplňte cca 3-5 cm od víčka. Přidejte fermentační drops (nebo 1 až 2 čajové lžičky cukru) dle doporučeného dávkování.
  • Uzavřete láhve a skladujte 7 dní v teplém prostředí, poté můžete hotový cider vychladit a konzumovat.

Poznámka: Cider je připraven ke konzumaci cca týden po stočení do lahví. Pro jemnější Cider ponechejte na chladném a temném místě další dva týdny. Podávejte chlazené. Pro čistý cider přefiltrujte před nalitím do sklenice. Pro kalný cider lehce obraťte láhev před nalitím do sklenice.

 

Složení: koncentrát (hruškový džus, glukózový sirup, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), konzervační látka E223), přírodní hruškové aroma, sušené kvasinky (vkasinková výživa, kvasinky S.cereviae), sladidlo (dextroza).

Výrobce: Imake, UK

Související zboží - Cider Hruškový - koncentrát - set

 
Automatický stáčeč 62 cm/ 150 cm
Automatický stáčeč
Dostupnost: skladem
Cena s DPH387,- CZK
Kvasná nádoba s víkem 32 litrů
Kvasná nádoba s víkem 32 litrů
Dostupnost: skladem
Cena s DPH432,- CZK
Zátka kvasná
Zátka kvasná
Dostupnost: skladem
Cena s DPH39,- CZK
Kvasná zátka kulatá
Kvasná zátka kulatá
Dostupnost: skladem
Cena s DPH80,- CZK

Váš dotaz Cider Hruškový - koncentrát - set

Vaše jméno, příjmení, firma:*
Váš email:*
Váš telefon:*
Váš dotaz:*
opiště kód:* antispam

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam

Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam
Copyright © www.domacipaleni.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.domacipaleni.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace