Počet položek: 0 0,- Kč

Turbokvasnice Alcotec 23% (pro cukerný kvas)

Alcotec Turbo kvasnice 23%

kliknutím zvětšíte
Turbokvasnice Alcotec 23% (pro cukerný kvas)
Turbokvasnice Alcotec 23% (pro cukerný kvas) Turbokvasnice Alcotec 23% (pro cukerný kvas)
ks
Kód:H31023
Cena s DPH : 230,- Kč
DPH:15 %
Dostupnost:skladem

Turbokvasnice Alcotec 23% pro cukerný kvas

Turbo kvasnice Alcotec 23%jsou teplotně tolerantní kvasnice, určené pro kvasy na cukrové bázi. S použitím 10,5 kg cukru na 25 litrů kvasu dosahují po vykvašení až 23 % objemu alkoholu a jsou specifické výslednou neutrální chutí. Pozor - tyto kvasnice nejsou určeny pro ovocné kvasy.

Fermentace s kvasnicemi Alcotec 23%  je velmi čistá, ale při vysokých teplotách můžou vykvasit i nežádoucí vedlejší produkty (přiboudliny).
 
Návod :
Do  kvasné nádoby o objemu 30 litrů nalijte 18 litrů teplé vody o teplotě cca 40°C. Přidejte 10,5 kg cukru krystal a míchejte, dokud se cukr  nerozpustí.

Následně se ujistěte, že je teplota cukernatého roztoku mezi 18-30°C (nejlépe 24°C) a přidejte obsah všech tří sáčků z balení kvasnic tedy kvasnice (yeast), živiny (nutrien) a tekuté aktivní uhlí (active carbon). Vše  promíchejte. Kvasnou nádobu hermeticky uzavřete a osaďte kvasnou zátkou. Po třech hodinách kvas ještě jednou řádně promíchejte.

UPOZORNĚNÍ: Aktivní uhlí před použitím řádně protřepejte a ujistěte se, že neobsahuje hrudky (zejména v okrajích sáčku).

Takto založený kvas nechejte kvasit při pokojové teplotě mezi 18-24°C po dobu 7 dní. Doporučujeme kvas nechat zcela dokvasit. Konec kvasného procesu poznáte tak, že kvasná zátka přestane bublat. Pro jistotu kvas přeměřte i oechslemetrem, aby jste potvrdili, že je všechen cukr zkvašen.

Po dokvašení je potřeba kvas vyčířit. K tomu můžete použít čířící prostředek, nebo uložte kvasnou nádobu do chladné místnosti na cca 2 dny. Před stáčením musí být všechny nečistoty usedlnuté na dno nádoby a kvas musí být zcela čirý. Pokud tomu tak je, stočte čirou tekutinu bez sedimentů do čisté nádoby.
Výroba likérů bez destilace:

V případě, že chcete vyrobit kvalitní líh bez destilace, postupujte dle stejného návodu. Vykvašený kvas však není potřeba destilovat, jen jej musíte o to lépe vyčířit, aby veškeré nečistoty, mrtvé kvasnice a aktivní uhlí klesly na dno.

Kvas můžete vyčířit pomocí čířícího prostředku, nebo můžete zvolit delší proces, při kterém uložíte nádobu s kvasem do chladného prostředí a necháte kvas samovolně čířit po dobu cca 2 dní. Jakmile je kvas (až 23% lihovina) křišťálově čistý, můžete jej opatrně stočit do nachystaných nádob. Takto vykvašená lihovina je připravena k míchání likérů.

* Pokud se vám výsledná chuť lihu nezdá, můžete jej dočistit pomocí filtrací nebo jinými čistícími prostředky. 

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Obsah balení: turbo kvasnice (yeast), živiny (nutrien), aktivní uhlí (active carbon)
Složení: sušené kvasnice poslední generace, potravinářské kvasnice, vitamíny a minerály, aktivní uhlí
Váha balení: 400 g



Váš dotaz Turbokvasnice Alcotec 23% (pro cukerný kvas)

Vaše jméno, příjmení, firma:*
Váš email:*
Váš telefon:*
Váš dotaz:*
opiště kód:* antispam
     Více informací
Souhlasím se zpracováním osobních údajů pro zpracování mého dotazu

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam
Copyright © www.domacipaleni.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.domacipaleni.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace